Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Andriana Pateraki

Andriana Pateraki

Andriana har jobbat som danslärare, koreograf och dansare i tv-program, konserter m.m. Hon har deltagit i workshops, med fokus på flera olika stilar, arrangerade av dansscenens stora namn världen runt, så som i USA, Frankrike, Grekland, Sverige, Japan, Korea, Tysklad etc.

‘Trots att min kärlek till musik och dans inte har några gränser, så måste jag erkänna att min dansstil mestadels är influerad av street style och street culture med fokus på koreografi. Men ‘who knows’ som jag redan sagt, har dans inga gränser’

Streetdance

Youtube klipp från olika dansklasser på Uppsala Danscenter! Klicka här

Hip-hopen är en slags kultur, ett sätt att leva. Det finns fyra byggstenar som hip-hopen vilar sin tyngd på. De är dj-ing, mc-ing, graffiti och streetdance. De flesta utövare som väljer att syssla med en eller flera av dessa konstnärliga hobbyer har oftast talang för någon av dem, klär sig därefter och prioriterar de före något annat. De kallas för hip-hoppare.

Dj-ing är att koppla ihop och leka lite med två turntables (vinylskivspelare) och få fram lite sjysta beats, alltså vara diskjockey. Mc-ing står för master of ceremony där man pratar med och i musiken och för publik, alltså rappar. Graffiti är betongkonst, ett målat konstverk i alla färger med ett budskap skapat från en idé och en sprayburk.

Streetdance är dans som blivit förtryckt av all annan skolad dansform, förvisad från fina dansstudiors och operahus till gatan. Finns i två versioner, Old School och New School, var och en med olika innehåll och stilar, som hip-hopmusiken.

Precis som Streetdance bara är ett samlingsbegrepp för danser som har uppstått på gator och klubbar är Hiphopdans ett samlingsnamn för danser som dansas till Hiphopmusik. Hiphopen är en del inom Streetdancen.

Ålder Nivå Start Dag & tid Pris Plats Ledare    
Streetdance/High Heels, 13 - 100 år, F/M
Start 4/2. Mån 20.30-21.25 12 ggr.
Ledare Andriana.
13 - 100 år F/M 4/2 Mån 20.30-21.25 12 ggr 1550:- S:t Per Gallerian Andriana
Info/Boka God platstillgång
»