Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Ellen Sterby

Ellen Sterby

Ellen Sterby
Balett och Contemporary Jazz
Jag är utbildad danslärare vid Musikhögskolan i Piteå (Luleå Tekniska Universitet) med inriktning jazz men har alltid dansat mycket modern nutida dans också. Under utbildningen började jag även dansa balett vilket jag gillade direkt. Jag har också gått en termin på Broadway Dance Center i New York och varit på dansresa i Gambia där jag dansade olika västafrikanska dansstilar.Tidigare har jag arbetat bland annat på Sigtuna Kulturskola, Piteå Dansstudio och med dansad matematik i grundskolan. Jag har koreograferat elevuppsättningar av t.ex musikalen Fame. Under utbildningstiden medverkade jag som dansare och koreograf i flera olika evenemang. Jag arbetar nu också som danspedagog på Kulturenheten där jag driver olika dansprojekt, främst för barn och unga i Uppsala Län.

Jag gillar att arbeta mycket med mycket flöde, dynamik och kontraster och låter ofta eleverna vara en del i skapandet av nya danser. Jag vill att eleverna ska känna att de dansar från första till sista rörelsen under en klass.

Jag gillar att arbeta mycket med mycket flöde, dynamik och kontraster och låter ofta eleverna vara en del i skapandet av nya danser. På mina barnklasser är det rörelseglädje och det fantastiska i att upptäcka vad kroppen kan göra som står i fokus. Jag vill att eleverna ska känna att de dansar från första till sista rörelsen under en klass.

Contemporary

Youtube klipp från Contemporary på Uppsala Danscenter! Klicka här

Youtube klipp från Commercial Jazz på Uppsala Danscenter! Klicka här

Lektionerna bygger på den grundteknik som används inom jazzdans och modern dans (contemporary). Uppvärmningen består av teknik, styrka och stretch. I slutet av lektionen arbetar man ofta med en koreografi där man får öva uttryck och känsla. Ibland arbetar man istället med en fördjupning som kan bestå av en längre teknisk kombination eller en improvisationsövning.

Ålder Nivå Start Dag och tid Pris Plats Ledare    
Contemporary Jazz, 13 - 100 år, N
Start 13/9. Tors 17.45-18.55 12 ggr.
Ledare Ellen S.
13 - 100 år N 13/9 Tors 17.45-18.55 12 ggr 1595:- S:t Per Gallerian Ellen S Info Endast 5 platser kvar »