Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Elnaz Ashkriz

Elnaz Ashkriz

Elnaz har dansat så länge hon kan minnas och brinner särskilt för orientaliska danser och musik.

Hon började träna den moderna amerikanska stilen Tribal Belly Dance 2008 och har sedan dess utbildat sig hos några av de främsta inom både klassisk orientalisk dans samt Tribal Belly Dance, däribland Rachel Brice, Mardi Love, Tito Seif, Randa Kamel och Yousry Sharif. Hon har även studerat Rytmik vid Stockholms Musikpedagogiska Institut, mottagit stipendium av Konstnärsnämnden samt vunnit en av de stora internationella danstävlingarna i Spanien.

Elnaz har undervisat sedan 2009 och har de senaste åren uppträtt flitigt både i Sverige och internationellt, bland annat i Tyskland, Italien, Slovenien, Spanien och Serbien. Hon är även medlem i det internationella danskompaniet Amaya Dance Company lett av välrenommerade Manca Pavli. Läs gärna mer om Elnaz på www.elnaz.se.

Orientalisk Dans

Youtube klipp från dansklassen på Uppsala Danscenter! Klicka här

Den orientaliska dansen har sitt ursprung i Mellanöstern där den förmodligen har uppkommit efter influenser både från Indien, Persien och Turkiet. Denna folkliga dans innehåller många olika stilar, rytmer och ibland redskap som käpp, fingercymbaler eller mileya. När dansen nådde västvärlden under 1800-talets slut kom dansen att influeras av baletten för ett mer sceniskt uttryck. Dans med slöja och den idag populära tvådelade dansdräkten blev allt vanligare för att uppfylla västvärldens idé om den mystiska Orienten. 

Det som kännetecknar dansen är isolerade rörelser i höfter, bröstkorg, mage, axlar och huvud varvat med svävande rörelser och ibland ett skak i höfterna. Under lektionerna övar vi att isolera varje rörelse vilket kräver en god kroppskontroll. Vi stärker vår hållning och utvecklar ett sinne för den orientaliska musikens olika stilar.

 

Tribal Fusion Belly Dance

Orientalisk dans, som av många kallas magdans, omfattar många olika stilar såsom nyare amerikanska stilar och mer folkloristiska egyptiska stilar. Tribal Fusion Belly Dance är en ung amerikansk dansstil som är i ständig utveckling och ger därför varje enskild dansare stort utrymme att sätta sin egen prägel på dansen. Med stort fokus på stark muskulär kontroll skapas en dans med hårda låsningar, mjuka kontrollerade rullningar och flödande energi.

Ålder Nivå Start Dag och tid Pris Plats Ledare    
Tribal Fusion Belly Dance, 13 - 100 år, N
Start 10/9. Mån 18.00-18.55 12 ggr.
Ledare Elnaz.
13 - 100 år N 10/9 Mån 18.00-18.55 12 ggr 1495:- Sala Backe Elnaz Info God platstillgång »
Tribal Fusion Belly Dance, 13 - 100 år, F
Start 10/9. Mån 19.00-20.10 12 ggr.
Ledare Elnaz.
13 - 100 år F 10/9 Mån 19.00-20.10 12 ggr 1650:- Sala Backe Elnaz Info God platstillgång »