Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Julia Mazowska

Julia Mazowska

Julia började dansa redan vid 7 års ålder. Efter den 1-åriga yrkesförberedande linjen på Balettakademien i Stockholm reste hon till England för att följa sin dröm. Idag är hon högskoleutbildad modern dansare från den 4-åriga heltids dansutbildningen The Northern School of Contemporary Dance, Leeds. År 2008 kom hon hem efter 5 år i England och har sedan dess varit verksam som dansare, koreograf och danspedagog på skolor i Stockholm, Spanien och Irland. Samma år hittade Julia till poledance världen i Sverige genom en prova på klass och har sedan dess tränat poledance. Hon anser att arbetet med och på stången är en fantastisk komplettering till dansen och rörelsen. Poledancen har lärt Julia hur hon hittar styrkan i kroppen och dynamiken i ett lyft genom till exempel en bra placering av kroppen. Det är dessutom kul att bygga styrka och flexibilitet samtidigt tycker hon. År 2014 fick Julia chansen att dela sin passion när hon startade skolan Poledance Söder i Stockholm. Under två år erbjöd hon kurser i poledance. På Julias klasser, oavsett nivå, kan du räkna med att lära dig hur du kan göra ditt favorittrix mer graciöst, hur du ska baka in trixen i ett flöde, få verktyg att använda din kropp så att den känns längre och smidigare. Det allra viktigaste för Julia är att du känner dig trygg och har kul. För att bredda sin kompetens har hon även kompletterat sin dansutbildning med fristående kurser inom danspedagogik på bland annat Dans och Cirkushögskolan år 2010.

Pole dance

Youtube klipp från dansklassen på Uppsala Danscenter! Klicka här

Vi vill att du ska utvecklas och få ut det mesta av din träning! Alla medlemmar är välkomna att träna 2 ggr/veckan på våra Pole Socials under terminens gång. Detta ingår i kursavgiften. 

Pole dance är en mycket vacker sport som kombinerar dans, akrobatik och styrka på hög nivå. Många likheter kan hittas mellan pole dance och den akrobatiska cirkuskonsten chinese pole samt den indiska sporten mallakhamb. Som tränings- och motionsform har pole dance växt explosionsartat de senaste åren, och expanderar fortfarande i hela världen. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av vare sig dans eller gymnastik för att börja träna pole dance. Utifrån din egen förmåga kommer du att utveckla styrka i hela kroppen och förbättra din smidighet samt kroppskontroll. Innan du vet ordet av gör du saker du aldrig trodde var möjligt med din kropp. Pole dance rekommenderas inte till gravida då magmuskulaturen används mycket under träningen. Om du har problem/skador i axlar och handleder bör du kontakta din läkare innan du anmäler dig till en kurs. Ta gärna med en egen liten handduk att torka av svettiga händer med. Ta också av smycken som ringar, armband, klockor och halsband då dessa kan skada både dig och stången. Kom i tid till lektionen. Uppvärmningen är en mycket viktig del i träningen för att undvika skador. Vår åldergräns har inget att göra med att det på något sätt är en ”barnförbjuden” träningsform. Men då många trick och snurra kräver att man har tränat upp en del styrka och teknik har vi valt att sätta en åldersgräns på 15 år. Vi tränar barfota och du bör ha på dig hotpants och en sporttopp under dina vanliga träningskläder. Hudkontakten krävs för att kunna utföra de trick vi ska lära oss.

Ålder Nivå Start Dag och tid Pris Plats Ledare    
Pole Dance High Heels, 15 - 100 år, N/F
Start 11/9. Tis 17.45-18.55 12 ggr.
Ledare Julia.
15 - 100 år N/F 11/9 Tis 17.45-18.55 12 ggr 2295:- S:t Olofsg. 40 Julia Info God platstillgång »
Pole Dance Choreo, 15 - 100 år, F/M
Start 11/9. Tis 19.00-20.10 12 ggr.
Ledare Julia.
15 - 100 år F/M 11/9 Tis 19.00-20.10 12 ggr 2295:- S:t Olofsg. 40 Julia Info God platstillgång »
Pole Dance Trix och kombos, 15 - 100 år, A
Start 11/9. Tis 20.15-21.30 12 ggr.
Ledare Julia.
15 - 100 år A 11/9 Tis 20.15-21.30 12 ggr 2295:- S:t Olofsg. 40 Julia Info God platstillgång »