Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Lilian Vännström

Lilian Vännström

Jag heter Lilian Vännström och har dansat orientalisk dans i flera år. Jag har arbetat med Layali orientaliska dansakademins showgrupp och farit land och rike för att ta workshops hos välkända dansare såsom Tito Seif, Hatem Hamdy, Mercedes Nieto, Khaled Mahmoud, Loubna Emam, Magdy El Leisy, Katerina Shereen och många många fler.

För mig är det viktigt med glädjen, respekten och förståelsen för dansen och musiken och strävar efter att förmedla den på bästa sätt. Unna dig själv att försvinna i en timme och bara hänge dig åt de vackra arabiska rytmerna och takterna. Låta kroppen röra sig på ett sätt som du aldrig trodde var möjligt.

Orientalisk Dans

Youtube klipp från dansklassen på Uppsala Danscenter! Klicka här

Den orientaliska dansen har sitt ursprung i Mellanöstern där den förmodligen har uppkommit efter influenser både från Indien, Persien och Turkiet. Denna folkliga dans innehåller många olika stilar, rytmer och ibland redskap som käpp, fingercymbaler eller mileya. När dansen nådde västvärlden under 1800-talets slut kom dansen att influeras av baletten för ett mer sceniskt uttryck. Dans med slöja och den idag populära tvådelade dansdräkten blev allt vanligare för att uppfylla västvärldens idé om den mystiska Orienten. 

Det som kännetecknar dansen är isolerade rörelser i höfter, bröstkorg, mage, axlar och huvud varvat med svävande rörelser och ibland ett skak i höfterna. Under lektionerna övar vi att isolera varje rörelse vilket kräver en god kroppskontroll. Vi stärker vår hållning och utvecklar ett sinne för den orientaliska musikens olika stilar.

 

Tribal Fusion Belly Dance

Orientalisk dans, som av många kallas magdans, omfattar många olika stilar såsom nyare amerikanska stilar och mer folkloristiska egyptiska stilar. Tribal Fusion Belly Dance är en ung amerikansk dansstil som är i ständig utveckling och ger därför varje enskild dansare stort utrymme att sätta sin egen prägel på dansen. Med stort fokus på stark muskulär kontroll skapas en dans med hårda låsningar, mjuka kontrollerade rullningar och flödande energi.

Ålder Nivå Start Dag och tid Pris Plats Ledare    
Orientalisk Dans, 13 - 100 år, N
Start 16/9. Sön 17.00-17.55 12 ggr.
Ledare Lilli.
13 - 100 år N 16/9 Sön 17.00-17.55 12 ggr 1495:- Sala Backe Lilli Info God platstillgång »