Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Thomas Benstem

Thomas Benstem

Thomas Benstem har koreograferat för och dansat i bla. So You Think You Can
Dance Scandinavia, Eurovision Song Contest (Malta), Melodifestivalen (Eric Saade),´MTV Music Awards (Ricky Martin) och Grammy Legacy Awards (USA). Han har under sina 18 år som instruktör utvecklat en unik stil som beskrivs som musikalisk och uttrycksfull från hjärtat. Han har get proffsklasser på Ballett akademien så- väl som utbildat blivande dansinstruktörer på Danshögskolan 4-åriga utbildning. Hans breda stil och pedagogik har gjort honom till en mycket eftertraktad koreograf och pedagog både i Sverige och internationellt.
Streetdance

Youtube klipp från olika dansklasser på Uppsala Danscenter! Klicka här

Hip-hopen är en slags kultur, ett sätt att leva. Det finns fyra byggstenar som hip-hopen vilar sin tyngd på. De är dj-ing, mc-ing, graffiti och streetdance. De flesta utövare som väljer att syssla med en eller flera av dessa konstnärliga hobbyer har oftast talang för någon av dem, klär sig därefter och prioriterar de före något annat. De kallas för hip-hoppare.

Dj-ing är att koppla ihop och leka lite med två turntables (vinylskivspelare) och få fram lite sjysta beats, alltså vara diskjockey. Mc-ing står för master of ceremony där man pratar med och i musiken och för publik, alltså rappar. Graffiti är betongkonst, ett målat konstverk i alla färger med ett budskap skapat från en idé och en sprayburk.

Streetdance är dans som blivit förtryckt av all annan skolad dansform, förvisad från fina dansstudiors och operahus till gatan. Finns i två versioner, Old School och New School, var och en med olika innehåll och stilar, som hip-hopmusiken.

Precis som Streetdance bara är ett samlingsbegrepp för danser som har uppstått på gator och klubbar är Hiphopdans ett samlingsnamn för danser som dansas till Hiphopmusik. Hiphopen är en del inom Streetdancen.

Ålder Nivå Start Dag och tid Pris Plats Ledare    
Streetdance Commercial, 13 - 100 år, M/A
Start 12/9. Ons 20.30-22.00 12 ggr.
Ledare Thomas.
13 - 100 år M/A 12/9 Ons 20.30-22.00 12 ggr 1695:- S:t Per Gallerian Thomas Info/Boka God platstillgång »