Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Ellen Sterby

Ellen Sterby

Ellen Sterby
Balett och Contemporary Jazz
Jag är utbildad danslärare vid Musikhögskolan i Piteå (Luleå Tekniska Universitet) med inriktning jazz men har alltid dansat mycket modern nutida dans också. Under utbildningen började jag även dansa balett vilket jag gillade direkt. Jag har också gått en termin på Broadway Dance Center i New York och varit på dansresa i Gambia där jag dansade olika västafrikanska dansstilar.Tidigare har jag arbetat bland annat på Sigtuna Kulturskola, Piteå Dansstudio och med dansad matematik i grundskolan. Jag har koreograferat elevuppsättningar av t.ex musikalen Fame. Under utbildningstiden medverkade jag som dansare och koreograf i flera olika evenemang. Jag arbetar nu också som danspedagog på Kulturenheten där jag driver olika dansprojekt, främst för barn och unga i Uppsala Län.

Jag gillar att arbeta mycket med mycket flöde, dynamik och kontraster och låter ofta eleverna vara en del i skapandet av nya danser. Jag vill att eleverna ska känna att de dansar från första till sista rörelsen under en klass.

Jag gillar att arbeta mycket med mycket flöde, dynamik och kontraster och låter ofta eleverna vara en del i skapandet av nya danser. På mina barnklasser är det rörelseglädje och det fantastiska i att upptäcka vad kroppen kan göra som står i fokus. Jag vill att eleverna ska känna att de dansar från första till sista rörelsen under en klass.

Inga aktiviteter eller artiklar hittade