Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Johanna Söderhäll

Home  /  LÄRARE  /  Johanna Söderhäll

Johanna Söderhäll

Mitt namn är Johanna Söderhäll och jag är yrkesutbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan I Stockholm. Jag har dansat sen jag var 4 år och deltagit i flera dansföreställningar sedan tidig ålder. Jag har även bott i New York i ett år och studerat dans och teater vid The Lee Strasberg Theatre and Film Institute på Manhattan. Att få chansen att föra vidare det jag lärt mig samt få nya erfarenheter genom mitt yrke är något jag verkligen brinner för.

Mitt huvudämne är balett, men jag har även en stark grund i jazzdans och flera års erfarenhet av modern dans. Jag fokuserar mycket på teknik och hur man lyckas framhäva den i koreografi samtidigt som man har kul med det man gör. För mig är något av det viktigaste inom dansen att man ska sträva efter att “vara musiken när man dansar” och inte bara dansa “till” musiken. Under mina tre år på Kungliga Svenska Balettskolan och ett år i New York har jag lärt mig oerhört mycket om både teknik, känsla och agerande i dansen, som jag nu känner att jag vill föra vidare på mitt egna sätt.

På mina balettklasser kommer vi lägga fokus på det tekniska, hur man bygger styrka med hjälp av olika balettövningar samt stretching och mjukhet. Vi kommer även att jobba med kombination och känsla.

Inga aktiviteter eller artiklar hittade