Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Sanna Castillo Appell

Home  /  LÄRARE  /  Sanna Castillo Appell

Sanna Castillo Appell

Sanna började dansa streetdance vid 10 års ålder. Sedan dess har hon inte kunnat slita sig ifrån dansen och på gymnasiet gick hon estetisk linje med dansinriktning på Katedralskolan i Skara. Under sina många år som dansare så har hon provat många olika stilar, bland annat balett, jazz, modernt, orientaliskt, feminine vibe, afrikanskt, stepp och salsa. Tidigare har Sanna undervisat genom Roundabout – Moving girls. Sedan våren 2015 undervisar Sanna på Uppsala danscenter.

”På mina lektioner är dansglädjen det allra viktigaste och att alla får känna sig sedda. Jag vill att mina elever tar med sig följande till lektionerna: det är tillåtet att göra fel.”

Jazzdans

Youtube klipp från Contemporary på Uppsala Danscenter! Klicka här

Youtube klipp från Commercial Jazz på Uppsala Danscenter! Klicka här

Lektionerna bygger på den grundteknik som används inom jazzdans och modern dans (contemporary). Uppvärmningen består av teknik, styrka och stretch. I slutet av lektionen arbetar man ofta med en koreografi där man får öva uttryck och känsla. Ibland arbetar man istället med en fördjupning som kan bestå av en längre teknisk kombination eller en improvisationsövning.

Ålder Nivå Start Dag & tid Pris Plats Ledare    
Jazzdans, 8 - 12 år, M/A
Start 20/9. Fre 17.30-18.25 12 ggr.
Ledare Sanna C.
8 - 12 år M/A 20/9 Fre 17.30-18.25 12 ggr 1495:- S:t Per Gallerian Sanna C Info/Boka God platstillgång
Streetdance

Youtube klipp från olika dansklasser på Uppsala Danscenter! Klicka här

Hip-hopen är en slags kultur, ett sätt att leva. Det finns fyra byggstenar som hip-hopen vilar sin tyngd på. De är dj-ing, mc-ing, graffiti och streetdance. De flesta utövare som väljer att syssla med en eller flera av dessa konstnärliga hobbyer har oftast talang för någon av dem, klär sig därefter och prioriterar de före något annat. De kallas för hip-hoppare.

Dj-ing är att koppla ihop och leka lite med två turntables (vinylskivspelare) och få fram lite sjysta beats, alltså vara diskjockey. Mc-ing står för master of ceremony där man pratar med och i musiken och för publik, alltså rappar. Graffiti är betongkonst, ett målat konstverk i alla färger med ett budskap skapat från en idé och en sprayburk.

Streetdance är dans som blivit förtryckt av all annan skolad dansform, förvisad från fina dansstudiors och operahus till gatan. Finns i två versioner, Old School och New School, var och en med olika innehåll och stilar, som hip-hopmusiken.

Precis som Streetdance bara är ett samlingsbegrepp för danser som har uppstått på gator och klubbar är Hiphopdans ett samlingsnamn för danser som dansas till Hiphopmusik. Hiphopen är en del inom Streetdancen.

Ålder Nivå Start Dag & tid Pris Plats Ledare    
Streetdance, 6 - 8 år, F
Start 20/9. Fre 16.45-17.25 12 ggr.
Ledare Sanna C.
6 - 8 år F 20/9 Fre 16.45-17.25 12 ggr 1495:- S:t Per Gallerian Sanna C Info/Boka God platstillgång
Streetdance, 13 - 18 år, F
Start 20/9. Fre 18.30-19.25 12 ggr.
Ledare Sanna C.
13 - 18 år F 20/9 Fre 18.30-19.25 12 ggr 1595:- S:t Per Gallerian Sanna C Info/Boka God platstillgång