Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Therese Adelsmark

Home  /  LÄRARE  /  Therese Adelsmark

Therese Adelsmark

Efter att ha testat en prova på klass i pole dance år 2015 blev jag helt fast i denna vackra sport. Jag älskar hur man inom pole dance inte bara utvecklar bättre styrka, flexibilitet och smidighet, utan också självförtroende. Du känner dig stärkt både fysiskt och psykiskt. Bäst av allt – det känns inte som att du tränar under tiden, när fokus ligger på att försöka skapa något vackert med kroppen.

På mina klasser lär vi oss grunderna inom pole dance med fokus på god teknik och styrka för att smidigare klara av svårare trick och kombinationer framöver.

Pole dance

Youtube klipp från dansklassen på Uppsala Danscenter! Klicka här

Vi vill att du ska utvecklas och få ut det mesta av din träning! Alla medlemmar är välkomna att träna 2 ggr/veckan på våra Pole Socials under terminens gång. Detta ingår i kursavgiften. 

Pole dance är en mycket vacker sport som kombinerar dans, akrobatik och styrka på hög nivå. Många likheter kan hittas mellan pole dance och den akrobatiska cirkuskonsten chinese pole samt den indiska sporten mallakhamb. Som tränings- och motionsform har pole dance växt explosionsartat de senaste åren, och expanderar fortfarande i hela världen. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av vare sig dans eller gymnastik för att börja träna pole dance. Utifrån din egen förmåga kommer du att utveckla styrka i hela kroppen och förbättra din smidighet samt kroppskontroll. Innan du vet ordet av gör du saker du aldrig trodde var möjligt med din kropp. Pole dance rekommenderas inte till gravida då magmuskulaturen används mycket under träningen. Om du har problem/skador i axlar och handleder bör du kontakta din läkare innan du anmäler dig till en kurs. Ta gärna med en egen liten handduk att torka av svettiga händer med. Ta också av smycken som ringar, armband, klockor och halsband då dessa kan skada både dig och stången. Kom i tid till lektionen. Uppvärmningen är en mycket viktig del i träningen för att undvika skador. Vår åldergräns har inget att göra med att det på något sätt är en ”barnförbjuden” träningsform. Men då många trick och snurra kräver att man har tränat upp en del styrka och teknik har vi valt att sätta en åldersgräns på 15 år. Vi tränar barfota och du bör ha på dig hotpants och en sporttopp under dina vanliga träningskläder. Hudkontakten krävs för att kunna utföra de trick vi ska lära oss.

Ålder Nivå Start Dag & tid Pris Plats Ledare    
Pole Dance, 15 - 100 år, N
Start 20/9. Sön 14.00-14.55 12 ggr.
Ledare Therese A.
15 - 100 år N 20/9 Sön 14.00-14.55 12 ggr 2295:- S:t Olofsg. 40 Therese A Info/Boka Fullbokad. Nya anmälningar placeras på kölista
Pole Dance, 15 - 100 år, F1
Start 20/9. Sön 15.00-16.10 12 ggr.
Ledare Therese A.
15 - 100 år F1 20/9 Sön 15.00-16.10 12 ggr 2395:- S:t Olofsg. 40 Therese A Info/Boka Plats finns